Dystonie na Ministerstvu zdravotnictví

17. 04. 2016 16:01:51
Další příběh o mé dystonické křeči, která mě přepadne, kde se jí zachce...nestyděla se zaúčtočit ani na MZV.

Je 1. 3. a já mám vyřizování v Praze, vidím se krátce s Romanou - šéfkou organizace Parkinson-Help a loučíme se s tím, že si zavoláme.. Za hodinu mám telefon, a v duchu si říkám, že si hodně pospíšila, mám na stole teprve oběd a to je už 16.30. Najednou šeptá do telefonu, ať přijedu na Ministerstvo zdravotnictví, kde probíhalo jednání pacientských organizací, a hlavně že je zde přítomna zástupkyně ředitele MPSV/Ministerstvo práce a sociálních věcí/. Romanu napadlo, že bych jí osobně mohla předat stížnost týkající se plzeňské komise MPSV.

Praha 1.3....17.50.. Ministerstvo zdravotnictví. Právě skončilo jednání pacientských organizací.a čekám na zástupkyni ředitele MPSV, abych jí informovala o ponižující komisi z minulého týdne. Než jsem ji vše stačila sdělit, postihla mě silná dystonická křeč. Zástupkyně ředitele mě vyslechla a ujistila mě, že moji stížností se bude zabývat kolega...poté odešla...,ale křeč to stále nechtěla vzdát. Možná chtěla ukázat, že by měla být v tabulkách pro posudkáře napsaná zvýrazněným písmem.).Ještě půl hodiny mě trápila, aby si jí všichni přítomní všimli ...Už jsem ji v duchu domlouvala, aby toho nechala a neparalyzovala mě. Tentokrát jsme na ní nebyla sama.Pomáhala mi Romana, která mě neustále povzbuzovala a také šéfka ze Sdruženi mladých sklerotiků Jana Hlaváčová, která mi masírovala trpělivě nohu a nechtěla se vzdálit, dokud se nepostavím na nohy. Tímto dámám velmi děkuji.. Starostlivý byl i asistent paní náměstkyně, který sháněl Coca Colu a která finálně asi zabrala. Nabízel mi dokonce doprovod až domů a překvapilo ho, že jsem z Karlových Varů. Neváhal poznamenat, že kdyby měl k dispozici auto, tak mě do K.Varů odveze. Celkem jsem obdivovala jeho snahu mi pomoci.. Možná to způsobil šok z mojí anabáze v sociální sféře, kterou si ode mě vyslechnul..

Dnes jsem poslala 4 stránkový elaborát ,na 3 instituce /MPSV, ČSSZ,ČLK/s tím, že pan neurolog, který by mi narval dráty do hlavy a poslal do práce, pochybil v 11bodech etických kodexu MPSV a České lékařské komory. Komisi považuji za neplatnou a žádám o nový přezkum Jsem zvědavá na výsledek. Ten se dozvím koncem dubna, kdy proběhne v Plzni soud.

Na Ministerstvu zdravotnictví se jednalo mimojiné o lécích pro Parkinsoniky, hlavně o jejich doplatcích, které jsou nově od 1.12.2015 a které jsou pro většinu parkinsoniků finančně velmi náročné.

Autor: Martina Uhrová | neděle 17.4.2016 16:01 | karma článku: 18.84 | přečteno: 912x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 34.89 | Přečteno: 628 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.60 | Přečteno: 2186 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.05 | Přečteno: 299 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.34 | Přečteno: 216 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.67 | Přečteno: 280 | Diskuse
Počet článků 22 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 982

43letá mladá žena s Parkinsonovou nemocí, která právě díky nemoci začala psát nejen o nemoci, ale i o tom co se kolem ní děje...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...